Mine Hobbyer
Litt om Oss
Den store hobbyen er Elgjakt med Løshund, jeg ble bitt av denne basillen ganske tidlig, da jeg fikk anledning til å være med onkler og søskenbarn på jakt i Philske Sameie (Gudbrandsdalen) Vi var vel det en kan kalle et familiejaktlag.  Etter det ble det Østerdalen, like Nord for koppang.  Sammen med Hein, Arne Martin og Ivar.  Så flyttet jeg til Lofoten, nærmere bestemt til Kabelvåg.  Da hadde jeg med den første hunden vi hadde i denne familien, han Karo. (20 år etter at vi startet i Østerdalen, kalles siste tilskudd av Gråhund opp etter Karo). Dette synes vi er moro.
De første årene "pendlet" jeg sørover på jakt, men i 1995 fikk jeg tilbud om å være med på Jaktlaget Hinnøy Sør, som hadde sin første jaktsesong  denne høsten .  Pr i dag er jeg hundefører og jaktleder på dette valdet.  Jeg jakter også sammen med 4 andre fra Hinnøy Sør i Bø i Vesterålen. Denne jakta har vi hatt de siste 2 årene. Her er jeg også hundefører og jaktleder. 
Jaktprøver startet jeg med da jeg kjøpte min første hund fra annet oppdrett. Chiko,  var en d......vel i elgskogen, (og også ellers).  Det var ikke ett gemytt som passet i en småbarnsfamilie, så vi så oss dessverre nødt til å skille oss av med han.  Men det går gjetord i bygda om den karen ennå.  Det var denne hunden og jaktprøvene som gjorde at jeg fattet interesse for å bli jaktprøvedommer for løshund, og med god hjelp fra Svein C i Osmarka ble jeg sertifisert som løshunddommer. 
Jeg dømmer pr i dag Løshund, Blod og Ferskspor, samt Elgsporprøven.  Har ett asp arb på bandhund igjen å gå, så er jeg forhåpentligvis sertifisert for dette også.
Elgheia`s Doffen var den første fra Elgheia, han ble Nj(L)CH og godt på vei til Utstillingschampionat, da vi mistet han under elgjakt høsten 2003. Doffen hadde flere flotte 1 ste pr på løshunprøve, ble beste hund på Troek`s Samla 2 dagers prøve, 2 napp i Sparebanken Evenes sin Vandrepokal.  Doffen og Tiril ble også beste hunder i hhv hann og tispeklasse på Båstad.  Doffen ble her 3 dje best in Show til slutt. Elgheias Tiril er nå på tolvte året, og er overhode for to stk hannhunder, også fra Elgheia.  Elgheia`s Sir Kvikk som er på femte året, og Elgheia`s Olli som akkurat er fylt to.  Alle tre er utrolig trivelige og greie hunder både inne og ute.  Elgheia`s Tiril har også mange gode resultater å vise til i utstillingsringen og på jaktprøver både som bandhund og løshund.  Utstilling: flere 1 ste i JK, 1 ste i Unghundklasse, 1 ste, Ck, BIM i åpen klasse.  Jaktprøver: Flere 1 ste på løshundprøve, flere 2 pr på bandundprøve, og Napp i Sparebanken Evenes sin Vandrepokal. Elgheia`s Kvikk har på utstilling oppnådd 2 første og 2 andre pr, tror ikke vi kan forvente noe mer enn 2 dre på utstilling pga for lyse og "myke" ører, men i elgskogen gjør han det bra.  Mange fine loser og fellinger. Det vi husker aller best er fra 2008, da jeg skjøt en 13 tagger på 343 kg for han i en flott los.  Har gått flere prøver, men har vel ikke hatt hellet med oss.  Manglet 0,5 poeng på en 3 dje premie (løshund) ellers har vi hatt mange bomturer frem til i år, da han virkelig fikk det til å klaffe, og er innstil til 90 poeng :-)
Elgheia`s Olli ble det skutt elg for i fjor høst, en 13 takker på 276 kg.  Men han har nok ikke helt tatt "tenning" ennå, har gått flere prøver også med han etter jakta, men det vil seg liksom ikke helt.  Men det er en ung hund ennå, så mye kan skje.  Jaktmessig, så løsnet det ikke helt for Elgheia`s Tiril før ved 5 års alder, men da løsnet det også, så vi får se fremover hva som skjer. Vi er også med i den lokale fallviltgruppa i kommunen, og både Tiril og Kvikk er med på laget.  Kan også nevne at Elgheias Bella til Klaus Krane også er med her, mens Elgheia`s Bamse til Remi reinholdtsen er med i Hadsel.
Ikke bare under jakta vi har kontakt med elg, også på isfiske hender det vi får besøk
Din overskrift